12.10.11

Ian inkább nagyképű vérszívó maradna

Noha a karaktereknek mindig fejlődniük kell, Ian Somerhalder szívesen nemet mondana az erkölcsi növekedésnek, és örökre nagydumás rosszfiú maradna.


Damon Salvatore legfőbb ismertetőjegye, hogy ő az ügyeletes rejtett érzésű gyilkoló gép a Vámpírnaplókban. S nemcsak a szerep, de maga a megformáló sem könnyű eset, hiszen a színészek számára a legnagyobb kihívás a karaktereik fejlődésében rejlik, de Ian esetében ez egy kicsit másképp van. Vele minden sztereotípia és általánosítás borul, ő ugyanis a kivételek és a lázadók táborát erősíti.

„Tévéshow-ról beszélünk, ahol a szereplők fejlődnek, de ha őszinte akarok lenni, én inkább örökre a nagyképű, bunkó vámpír maradnék, aki mindig megkapja a legtutibb sorokat és persze fejeket is tépkedhet. Tudom, hogy szadistán hangzik, de szerintem ez teszi Damont izgalmasabbá. De változni.....


 fog, ezt el kell fogadjam.”

A makacs elképzelésű színésznek így tovább kellett lépnie a ragaszkodásán és kénytelen volt lenyelni a „keserű pirulát”: Damon egyre jobban kinyílik érzelmileg. Kevin Williamson egyszerűen leültette és megmondta neki a tutit: „Fogd be és figyelj! Az élet nem egysíkú, változunk!” A meggyőző akció után Ian pláne belátta, hogy Damonnak a változás is jót fog tenni. Saját maga ellen harcol, ez pedig dinamikussá teszi a történetet. Ő egy anti-hős. 

„Nehéz a helyzet. Az embereknek szükségük van rá, hogy hős legyen, de Damon sosem fogja tudni, hogy mit is kellene tennie. Minden alkalommal el fog bukni, akarva vagy akaratlanul emberfejek fognak hullani.”

0 vélemény:

Megjegyzés küldése